Vuur stoken is een kunst

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vuurmaken is een kunst

Een mooi verzoek kwam bij ons binnen, namelijk:

Goedemiddag,
Ik ben journalist bij NRC Handelsblad en nrc.next en ik ben op zoek naar iemand die mij kan leren vuur te maken. En ik hoop dat Cor Slager die man wil zijn.
De redactie van ons zaterdagse lifestyle katern Lux wil graag een verhaal over dit onderwerp. Aanleiding is de Nederlandse vertaling van het boek van Lars Mytting – De man en het hout. Leuk om te lezen, natuurlijk, maar hoe dóe je het nou, een vuur maken? In de vrije natuur, in de tuin en in de open haard? We hopen een verhaal dat niet over de theorie gaat, maar over de praktijk. Want wat is de praktijk nu vaak? De man weet niet eens hoe hij zonder aanmaakblokjes z’n open haard moet aankrijgen zonder aanmaakblokjes.
[/vc_column_text][vc_column_text]

Cor als kunsternaar

En zo ging Cor de besneeuwde bossen in om zijn kunsten te laten zien. Met als resultaat een warm vuurtje en een prachtig artikel in het NRC en NRC-next. Trots op deze mooie publicatie[/vc_column_text][dt_small_photos height=”210″ margin_top=”10″ margin_bottom=”10″ number=”12″ orderby=”recent” category=”nrc-artikel”][vc_column_text]

Nijenhuis-Vuur-NRCNxt_20160130_links

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]