Voorbereidingsdag Schotland hike 2015

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Voorbereidingsdag Schotland hike 2015

Het is zondagochtend en om 06.00 uur gaat de wekker! Waarom? Omdat het tijd is om naar Appingedam te rijden voor de introductie- en voorbereidingsdag voor de Schotland hike. Een mooi moment om elkaar als deelnemers en organisatoren te leren kennen onder het mom van een goede voorbereiding is het halve werk!

Om 8 uur treffen Cor en ik elkaar op het mooie Landgoed Ekenstein

, waar we met onze volgepakte rugzakken en andere tassen naar binnen stappen. Een raar contrast: alles bij je hebben voor een hike en dat vervolgens binnen uitstallen. Weg ‘outdoor’ dit begint op kantoorwerk te lijken ;)!

Het programma

Om 9 uur komen de deelnemers binnen en kan het programma beginnen

– We maken kennis met elkaar

– We nemen het programma in Schotland door (wat gaan we doen, de route van de hike en de dagplanning)

– We maken afspraken over de logistiek (heen- en terugreis en het vervoer ter plaatse)

– We besteden tijd aan de benodigde materiaal en laten zien wat wij meenemen en gebruiken (tas, kleding, voeding & bivak)

Naar buiten

Op het eind van de ochtend is het de hoognodige tijd om lekker naar buiten te gaan. Na een introductie op het navigeren met kaart en kompas, is het aan de deelnemers om rondom Ekenstein op diverse coordinaten kokers te vinden. In de kokers zitten voor elke deelnemer twee essentiele items: een spork en een flint. Dat kan maar één ding betekenen tijd voor vuur en een lunch!

Toch blijkt het weer een kwestie van tijd, handen uit de mouwen en geduld voordat het vuur brandt en de knakworsten kunnen worden opgewarmd. Een kop warme soep maakt de lunch af en vormt de afsluiting van deze geslaagde dag!

We tellen af naar 30 april, we hebben er zin in!

Wil je nu al mee in 2016, schrijf je dan vast in![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][dt_fancy_image type=”image” image=”http://arxplore.nl/wp-content/uploads/2015/02/collage.jpg” style=”1″ padding=”10″ align=”center” animation=”none” width=”600″][dt_fancy_image type=”image” image=”http://arxplore.nl/wp-content/uploads/2015/02/collage2.jpg” style=”1″ padding=”10″ align=”center” animation=”none” width=”600″][/vc_column][/vc_row]